Kinderen ontwerpen zelf met  de 3D printer bij de Nieuwe Wisselse school te Epe

Kinderen van de Nieuwe Wisselse school, groep 7 en 8, zitten vaak bomvol met creatieve ideeën, zijn nieuwsgierig naar alles wat er om hen heen gebeurd. Ze hebben bovendien heel veel verstand van technologie.  Het tekenen en ontwerpen in Google Sketchup gaat hen gemakkelijk af. Ze gaan zelf op zoek naar nieuwe bestanden en maken gebruik van online platformen hiervoor.

Daarbij zijn de kinderen ook zelf aan het onderzoeken naar de mogelijkheden via YouTube filmpjes, Pinterest en diverse websites. Ze zijn heel erg enthousiast en gemotiveerd.

Juffrouw Vera Bartelds geeft aan dat met de behulp van de 3D printer de kinderen beter samen werken en zoeken gezamenlijk naar een oplossing. Zij wil graag kinderen van de groep 5 & 6 er ook bij betrekken.

De 3D-Tas is een complete educatieve 3D-printer set inclusief Laptop en alle leerbenodigdheden. Door leerlingen in de lessen kennis te laten maken met de 3D-Tas, begrijpen zij sneller hoe een 3D printer functioneert en hoe je deze kunt toepassen.

Met een 3D-Tas kunnen kinderen zo aan de slag gaan. De bijbehorende materialen, onderdelen en gereedschap zijn makkelijk te gebruiken.

Juffrouw Vera Bartelds van groep 7 en 8 bij haar 3D printer

Het leren wordt gestimuleerd. Kinderen vinden het altijd leuk om met de nieuwe technieken en nieuwe ontwikkelingen bezig te zijn. Doordat het 3D printen door de kinderen gebruikt wordt, kunnen zij veel kennis opdoen in diverse richtingen. Dit betekent dat ook het 3D-Tas printer project met succes bij deze basisschool geslaagd is.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

27 december 2017

Translate