Filament

Wat inkt voor een reguliere printer is, is filament voor een 3D printer. Daar houdt natuurlijk elke vergelijking tussen deze twee printers op. Een 3D printer gebruikt filament om het fysieke product te maken. Het filament is een zeer specifiek, hoogwaardig materiaal dat het mogelijk maakt om vanaf een ontwerp op een computer een fysiek eindproduct te krijgen.

Er zijn verschillende soorten 3D printers verkrijgbaar. Ook het filament dat wordt gebruikt verschilt bij printers onderling. Vanzelfsprekend kan AMR al het filament voor de 3D printers die wij verkopen leveren en meer.

Het AMR filament voor 3D printers

Het AMR filament voor 3D printers verschilt ook per type printer. Onze printers werken uiteraard met de basis filamenten: ABS, PLA en TPU. Daarnaast bieden wij ook de materialen van en voor Markforged aan zoals Onyx, Onyx FR, Onyx ESD & Nylon White. De vezels FiberGlass, HSHT FiberGlass, Kevlar & Carbon Fiber mogen daarbij niet ontbreken.

Andere, creatievere filamenten zijn TPE (elastisch), hout of metaal gevuld PLA en blind en transparant PETG in alle kleuren van de regenboog.

Daarnaast helpen wij in uw materiaalkeuze voor de juiste toepassing.

Welke verschillende soorten filament verkopen wij?

Bij AMR verkopen wij verschillende soorten filament. Wij verkopen ABS filament, Markforged filament, Resin, TPU, PLA, PETG en PP.

ABS

ABS filament is filament voor onze Cubicon modellen dat geleverd kan worden in de kleuren blauw, geel, grijs, naturel, paars, groen, oranje, rood, wit en zwart. Deze verschillende kleuren ABS filament maken het in 3D printers die van dit type filament gebruik maken mogelijk om producten te 3D printen in vrijwel alle mogelijke kleuren.

ABS A-100 filament is een aanvulling op het reguliere ABS filament. Het is een stuk sterker dan standaard ABS, heeft geen last van warping en is uitermate vormvast. Er zijn al veschillende machinebouwers die zweren bij dit materiaal en het toepassen als gebruiksdelen in verschillende operationele machines!

Markforged

Als Certified Markforged Reseller bieden wij alle materialen van Markforged filament aan. Het standaard materiaal, Onyx is een composiet van Nylon (PA6) en Chopped Carbon Fiber. Men kan ook een Fire Retardant versie kiezen, Onyx FR, en zelfs een ESD versie; Onyx ESD. Alle eigenschappen en bijbehorende certificaten zijn bij ons bekend.

Nylon White is het standaard, ongevulde nylon en kan gebruikt worden voor bewegende zoals tandwielen.

De standaard Fiberglass, de High Strength High Temperature Fiberglass, Kevlar en Carbon Fiber zijn uiteraard zijn bij ons te verkrijgen in 50cc en 150cc spoelen, geheel gericht op uw eigen verbruik.

Resin

Resin is een ander veelgebruikt materiaal en is een UV-gevoelig, vloeibaar hars. Printers die met resin werken gebruiken een UV-laser of UV-projector om zo de resin uit te harden. Hier zijn ook ontzettend veel toepassingen in mogelijkheden, en vaak tot in grote nauwkeurigheid.

TPU

TPU is een thermoplastisch PolyUrethaan. Het filament heeft flexibele en zelfs elastische eigenschappen waardoor men zeer interactieve modellen kan maken. Toepassingen kunnen puur creatief zijn, maar ook zeer praktisch zoals een stootrand of beschermkap voor onderdelen.

PLA

PLA is de meest gebruikte kunststof voor prototyping en modelbouw. Het print eenvoudig, is zeer maatvast en is in nagenoeg elke kleur te verkrijgen. PLA is een kunststof gebaseerd op natuurlijke materialen zoals zetmeel, gemengd met additieven voor kleur en structuur. Zo kan men tot 40% houtvezel verwerken voor die echte houtlook of metaal zoals messing voor een prachtige, metalen look.

PETG

PETG wordt steeds meer gebruikt voor prototyping. Het is sterker dan PLA, is beschikbaar als composiet en is en allerlei transparanties en kleuren te verkrijgen. Daarnaast is het drank- en voedselveilig waardoor verschillende machinebouwers er graag mee werken.

PP

PP is een uitermate taai materiaal waarmee ook zeer flexibele onderdelen geprint kunnen woren. Het is net als PETG een drank- en voedselveilig en is chemisch inert voor veel materialen. Hierdoor is het ideaal te gebruiken in verschillende chemische industrieën en toepassingen waar sterke basen en zuren gebruikt worden.

Filament kopen? Bekijk het assortiment

U vindt online het complete assortiment aan filament. Bestel de door u benodigde producten snel en eenvoudig. Wij leveren alle producten uit eigen voorraad tegen scherpe prijzen.

Shop nu of vraag ons om advies

Hebt u advies nodig en weet u niet precies welk filament u moet hebben? Stel gerust uw vraag. Wij helpen u graag verder met alle vragen over uw bestellingen.

Translate