3D Printers

Additive Manufacturing en 3D printing

Additive Manufacturing of 3D printing wordt binnen steeds meer productieprocessen toegepast. De inzet van 3D printers heeft een grote invloed op supply chains en biedt nieuwe mogelijkheden binnen de maakindustrie.

AMR Europe bewijst dat ook dergelijke professionele en kwalitatief hoogwaardige 3D printsystemen steeds bereikbaarder worden en niet alleen voorbehouden zijn aan grote industrieën en ondernemingen die deze technologie al langer hebben omarmd.

3D printer aanschaffen ?

Een goed en gefundeerd advies blijft daarbij echter onontbeerlijk, zeker wanneer 3D printing  onderdeel wordt van uw productieproces. Door de grote verscheidenheid aan printersystemen met ieder hun eigen mogelijkheden en specifieke kenmerken, is het maken van de juiste keuze van essentieel belang. AMR Europe beschikt over ervaren en getrainde medewerkers die u willen helpen bij het maken van de juiste keuze. Doordat AM Europe over meerdere systemen beschikt is een objectieve advisering  gegarandeerd.

Assortiment 3D printers van AMR

AMR Europe beschikt over een groot aanbod van 3D printsystemen. Van zeer toegankelijke en betaalbare desktop printers tot productiesystemen die met hightech materialen kunnen printen, zowel in kunststof als in metaal.

Advies 3D printer

De verscheidenheid van de beschikbare 3D printersystemen en het zeer grote aanbod van materialen waarmee geprint kan worden, maakt het vaak lastig om de juiste keuze te maken. Er bestaat namelijk geen printer die met alle beschikbare materialen kan werken of over universele eigenschappen beschikt. Een maatwerk advies is daarom noodzakelijk om er voor te zorgen dat uw investering ook daadwerkelijk rendeert. Wij denken echt met u mee en begeleiden u desgewenst van ontwerpfase tot de uiteindelijke productie , daarbij rekening houdend met uw wensen, voorwaarden en omstandigheden.

3D printers voor het onderwijs

Ook binnen het onderwijs wordt 3D printen inmiddels breed toegepast. Voor het basis- en voortgezet onderwijs hebben wij printers waarbij de nadruk ligt op veiligheid en een hoog bedieningsgemak. Denk hierbij aan printers met een ingebouwd filter voor een geur- en stofvrije omgeving en een veilige gesloten behuizing. Veiligheid staat vanzelfsprekend ook voorop bij printers die voornamelijk worden toegepast binnen het middelbaar- en hoger onderwijs , maar deze printers bieden een ruimere keuze aan technische materialen en beschikken over meer mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld het printen met composieten of chemisch resistente materialen.

Printen van composieten

De Amerikaanse Markforged is fabrikant van composiet printers en al jaren marktleider als het gaat om printen met versterkte materialen. De door hen gepatenteerde techniek heeft zich inmiddels bewezen als uitermate betrouwbaar en veelzijdig.  Je komt Markforged printers tegen in omgevingen waar extra zware eisen gesteld worden aan informatie beveiliging ( ISO27001 certificaat verplicht) de printer en materialen zoals bij defensie, de luchtvaart of bijvoorbeeld de Formule 1.

Dentaal 3D printen

Wereldwijd groeit de markt van dentaal 3D-printen naar verwachting in 2025 tot 8,6 miljard euro. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het Amerikaanse onderzoeks- en consultancybureau Grand View Research. Het rapport voorspelt een samengestelde jaarlijkse groeisnelheid (CAGR) van 29,3 procent voor deze markt, die voornamelijk wordt veroorzaakt door een groeiende vraag naar op maat gemaakte 3D-afdrukoplossingen bij AMR Europe adviseren wij u op het gebied van de juiste techniek, materiaalkeuze en toepassingsmogelijkheden om u en uw praktijk zo goed mogelijk uit te rusten voor uw volgende client.

Printen van metalen

Naast diverse printers die in een grote verscheidenheid van kunststof materialen kunnen printen, beschikt AMR Europe ook over printers die geschikt zijn voor het printen van metalen.  Het is inmiddels mogelijk om naast RVS materialen ook in diverse soorten gereedschapsstaal te printen. Zelfs printen met Inconel 625 of met koper behoort met onze printers tot de mogelijkheden.

Training 3D printer

Wellicht duizelt het u allemaal gelet op de vele mogelijkheden en bent u wel nieuwsgierig maar ook nog onzeker hoe het binnen  uw bedrijf of instelling kan worden toegepast. Naast de hardware is ook de keuze voor de juiste software van belang alsmede de kennis van specifieke ontwerptechnieken die noodzakelijk zijn om 3D printing tot een succes te maken.

Wij beschikken over de juiste kennis en ervaring en helpen u met een inventarisatie van de mogelijkheden en met trainingen en workshops op maat . Daarnaast beschikken wij over een gecertificeerde service afdeling die desgewenst op locatie storingen en problemen voor u kan oplossen zodat uitval verlies tot een minimum kan worden beperkt.

Vraag direct uw offerte aan

Wilt u weten wat de printer van uw keuze gaat kosten? Vraag dan direct een gratis en vrijblijvende offerte aan. Wanneer u nog niet precies weet waar u behoefte aan hebt, vertel ons dan wat u wilt produceren en wij voorzien u van uitleg en een aantrekkelijk bijpassend voorstel.

Translate