3D Printers

Een 3D printer is in veel productieprocessen de nieuwe standaard geworden. Heeft ook uw organisatie behoefte aan het 3D printen van ontwerpen? U hoeft dit niet langer uit te besteden aan externe partijen. De nieuwste generatie 3D printers haalt u tegen zeer goede kosten in huis. Zeker wanneer u met regelmaat producten hiermee vervaardigt, is dit een investering die zich snel terugbetaalt. Met een AMR 3D printer kiest u voor kwaliteit.

3D printer kopen?

Een 3D printer kopen doet u bij AMR. Heeft u vragen over 3D printers kopen dan kunt u met deze vragen vanzelfsprekend bij ons terecht. Voor veel organisaties betekent een 3D printer kopen het zetten van de eerste stappen op dit gebied. Ofwel u heeft nooit eerder gewerkt met 3D printers, ofwel u heeft het tot op dit punt altijd uitbesteed. Wij verkopen u niet alleen kwalitatieve 3D printers in diverse soorten, maar helpen u ook bij het bepalen van de juiste keuze.

Assortiment 3D printers van AMR

Het assortiment 3D printers van AMR is zeer omvangrijk. In ons assortiment onderscheiden wij twee verschillende soorten 3D printers: FDM printers en metaal printers. Ook binnen deze twee categorieën zijn er weer verschillende soorten. Zo verkopen wij in de categorie FDM printers FDM composiet printers, FDM composiet productieprinters, FDM desktop printers, FDM printers voor hoge temperatuur materialen en FDM productieprinters.

Advies 3D printer

Het uitzoeken van een 3D printer is lastig. Tientallen technieken, honderden merken en duizenden machines. Een woud van printers dat de bomen in het bos elke dag in aantal doet groeien. Gelukkig hebben wij zeer uitgebreide ervaring en kennis van de markt, de techniek alsook de mogelijkheden om een eerlijk en helder beeld te geven. Wij kijken samen met u naar uw toepassing en adviseren in de mogelijkheden die bij u en uw bedrijf passen. Hierbij kijken we samen naar uw ontwerpprocessen, huidige productie en de gestelde eisen hieraan, alsook de gewenste materialen.

Onderwijs 3D printer

Ook voor het basis- en voortgezetonderwijs hebben wij verschillende printers in het aanbod. Eenvoudige printers waar elke leerling op elk moment veilig mee kan werken, of juist een printer die ideaal is voor techniek en kunst lessen. Uiteraard zijn de printers ook geschikt voor middelbaar en hoger onderwijs.
Specifiek voor het middelbaar- en hogeronderwijs bieden wij ook printers aan die meer materialen en mogelijkheden hebben. Zo kan met composieten printen, chemisch resistent materiaal en zelfs verschillende metalen. Hiermee kunnen student en docent technische delen voor assemblage projecten printen en in de praktijk onderzoeken en toepassen.

Composiet printen

Markforged is al jaren marktleider als het gaat om composieten 3D printen. Hun gepatenteerde techniek bewijst zich keer op keer als verbazingwekkend betrouwbaar en uitermate veelzijdig. Defensie, race-teams, onderzoeksinstituten en productie bedrijven kiezen massaal voor Markforged vanwege de hoge Return On Investment waarde en de eenvoud van het systeem.
Gecertificeerde processen zoals UL-V0 producten produceren met Onyx FR, online veiligheidsgaranties met ISO27001 en de AI Blacksmith die u assisteert om uw productieproces te perfectioneren maken Markforged tot de beste kandidaat voor veel bedrijven.

Tooling gereedschap

Fixatie van onderdelen is soms lastig en tijdrovend en daardoor ook kostbaar. Door snel en goedkoop een op maat gemaakte klem te printen is het inspannen van onderdelen een stuk eenvoudiger geworden. Zeker bij productie processen waarbij er meerdere complexe onderdelen bewerkt moeten worden heeft een dergelijke klem zich al snel bewezen als onmisbaar. Zowel voor de operator als voor uw portemonnee.

Dentaal 3D printen

De afspraak bij de tandarts van niet morgen, maar vandaag: 10:00uur binnenkomst, even kletsen, een snelle scan maken van het gebit en 20minuten later met een nieuwe kies weglopen, perfect op maat gemaakt. Het is mogelijk met de techniek van tegenwoordig. Gecertificeerde materialen en processen die veel werk uit handen nemen, sneller werken en meer klanttevredenheid garanderen. Bij AMR adviseren wij op het gebied van techniek, materiaal en proces om u en uw praktijk zo goed mogelijk uit te rusten voor uw volgende cliënt.

FFF FDM printer

FDM printers staan ook bekend als FFF printers, dezelfde techniek met een andere naam. Al dit soort 3D printers werken als volgt: thermoplastische kunststof, filament genoemd, wordt in een printkop verhit zodat het materiaal vloeibaar wordt. Via de kleine spuitkop wordt een dunne draad materiaal neergelegd die zo het model in zeer dunne lagen opbouwt. Zodra een laag klaar is, wordt hier een volgende laag bovenop geprint. Dit proces herhaalt zich totdat het complete model is gebouwd. Heeft u vragen over welke soort printer u nodig heeft? Stel uw vragen gerust.
FDM 3D printers zijn uitgegroeid tot de meest gangbare soort 3D printers en kunnen worden ingezet voor zeer veel verschillende doeleinden.

Metaal printer

Naast onze FDM printers kunnen wij u ook metaalprinters leveren. Met onze metaalprinters kunt u RVS, verschillende gereedschapstalen, het exotische Inconel 625 en zelfs koper printen! Ook Titanium en hardere staalsooorten zijn mogelijk.
Een 3D metaalprinter werkt, zoals de naam al doet vermoeden, niet met kunststof maar met metaal en zorgt voor ontwerpen die vervaardigd worden met behulp van een uiterst precieze metaal printing techniek. Deze printers vormen de top van het segment en zijn ontwikkeld voor het vervaardigen van de allerhoogste kwaliteit 3D geprinte objecten. Indien gewenst in zeer grote aantallen.

Training 3D printer

Ook nieuwsgierig naar 3D printen, maar nog niet zeker hoe het werkt? Geen probleem! AMR verzorgt trainingen op maat voor het gebruik van de printer, de software en het ontwerpen van modellen. Bij aanschaf van een printer is dit vaak standaard en kan uitgebreid worden met doorlopende support. Zo garanderen wij een succesvolle start voor u met deze prachtige techniek.

Vraag direct uw offerte aan

Wilt u weten wat de printer van uw keuze gaat kosten? Vraag dan direct een gratis en vrijblijvende offerte aan. Wanneer u nog niet precies weet waar u behoefte aan hebt, vertel ons dan wat u wilt produceren en wij voorzien u van uitleg en een aantrekkelijk bijpassend voorstel.