3D Printers voor onderwijs

wat is ABS filament
wat is ABS filament

3D printing in het onderwijs

3D printen heeft inmiddels een vaste positie verworven binnen het onderwijs, mede door het feit dat met behulp van deze technologie zowel het stimuleren van creativiteit als het leren van praktische vaardigheden en het bevorderen van innovatie worden gecombineerd.

Binnen het onderwijs speelt5 3D printen een steeds grotere rol door het tastbaar maken van abstracte concepten en het bevorderen van de creativiteit en probleemoplossend vermogen.

AMR Europe biedt 3D printers op maat voor het onderwijs

Bij AMR Europe begrijpen we dat onderwijsinstellingen specifieke behoeften hebben als het gaat om het toepassen van 3D-printing binnen de eigen omgeving. Naast de toegankelijkheid en het gebruiksgemak van het 3D printsysteem, spelen veiligheid en betrouwbaarheid een prominente rol bij de keuze van het meest geschikte systeem.

Sommige printer onderdelen bereiken extreem hoge temperaturen en vanzelfsprekend wil je voorkomen dat gebruikers daarmee in contact kunnen komen. Daarnaast is er veelal sprake van geuroverdracht en minuscule stofdeeltjes die de toepassing van ingebouwde filtratie noodzakelijk maken.

AMR Europe biedt daarom systemen van Cubicon, 3DGence en Markforged die niet alleen voldoen aan hoge industriële normen maar ook qua veiligheid aan die voorwaarden voldoen en daarom uitermate geschikt zijn om binnen het onderwijs te worden toegepast.

Benut het volledige potentieel van technologie

Snel en direct resultaat

3D Printers voor scholen

3D Printers voor scholen

AMR Europe is de Europese distributeur en het technisch servicecentrum voor Cubicon 3D printers en daarnaast al jarenlang Benelux-partner voor 3DGence en Markforged, allen 3D-printermerken die voldoen aan de hoge industriële normen, maar ook specifiek zijn afgestemd op educatieve doeleinden.

Cubicon

Cubicon-printers staan bekend om hun betrouwbaarheid, veiligheid en gebruiksgemak en staan voor een soepele leerervaring binnen het onderwijs. De intuïtieve bediening en consistente printkwaliteit maken deze printers ideaal voor technische projecten waar precisie en betrouwbaarheid essentieel zijn. Het open filament systeem biedt de vrijheid om verschillende materialen te gebruiken, waardoor volop geëxperimenteerd kan worden met diverse ontwerpmogelijkheden en toepassingen.

Daarnaast zijn Cubicon printers uiterst vriendelijk geprijsd met een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.

3DGence

Met 3DGence kunnen onderwijsinstellingen de wereld van geavanceerde high-tech materialen verkennen. Van technische polymeren tot composieten, 3DGence-printers bieden de mogelijkheid om met diverse materialen te werken om zo een breder scala aan technische concepten te verkennen en worden praktische vaardigheden ontwikkeld die binnen de technische industrie gevraagd worden.

Markforged

Het Amerikaanse Markforged is bekend om zijn geavanceerde Continuous Filament Fabrication (CFF) technologie, waarmee het mogelijk is om composietmateriaal zoals koolstofvezel, glasvezel of aramidevezels te combineren met een basis kunststof. Dit opent de deur naar het maken van robuuste prototypes en functionele modellen die de studenten een dieper inzicht geven in structurele integriteit en materiaaleigenschappen. Met de gebruiksvriendelijke interface en de mogelijkheid om verschillende materialen te combineren, stimuleert Markforged creativiteit en onderzoekende leermethoden.

Translate