Maakindustrie is overtuigd van 3D printen en op zoek naar vakmensen

Door Hans de Jong, senior docent sector Techniek en Mobiel, is de vraag waarom Aventus gekozen heeft om 3D printers aan te schaffen snel beantwoord: “De industrie vraagt om deze techniek en is naarstig op zoek naar geschoolde vakmensen”.
Een van de opdrachten die studenten krijgen is het maken van een persluchtmotortje waarbij gebruik gemaakt wordt van traditionele technieken en materialen. Daarna worden diverse (metalen) onderdelen vervangen door 3D geprinte varianten en ervaren de studenten zelf de voordelen van deze techniek.

Prima ondersteuning door AMR Europe

Het team is zeer tevreden over de technische ondersteuning door AMR Europe. In geval van storingen kan er altijd een beroep worden gedaan op de eigen servicedienst van AMR en ook voor wat betreft de levering van materialen en onderdelen is AMR een betrouwbare partner gebleken.

Han Huisman is verantwoordelijk voor de Cubicon 3D printers

Aventus ROC

Aventus ROC is een regionaal opleidingscentrum met vestigingen in de regio Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Aventus biedt ruim 200 opleidingen aan de ruim 12.000 studenten en cursisten.
Cubicon 3D printers worden volop gebruikt bij de opleiding Mechatronica/Engineering.

Smart Industry en 3D printing

Een van de projecten waarbij de Cubicon 3D printers een belangrijke rol hebben gespeeld, is bij de door studenten ontwikkelde automatische pinda-op-maatmachine. Diverse mechanische onderdelen zijn daarbij geprint. De pinda-op-maatmachine is een prototype en volledig operationeel.

Een fantastisch resultaat van de opleiding Smart Industries Mechatronica (25919 opleidingscode)

Meerdere Cubicon printers dagelijks in gebruik

Pinda-op-maatmachine

Archieven

Translate