Industriële 3D Printers

wat is ABS filament
wat is ABS filament

Industriële 3D-printing

Industriële 3D-printing, ook bekend als additive manufacturing, is geëvolueerd tot een volwaardige en geavanceerde productietechnologie waarbij driedimensionale objecten laag voor laag worden opgebouwd. Deze techniek wordt inmiddels toegepast binnen verschillende industrieën en biedt vele voordelen waaronder kostenbesparing, het eenvoudig mogelijk maken van complexe geometrieën en betaalbaar maatwerk.

De rol van AMR Europe binnen 3D Printing

De mogelijkheden van industriële 3D-printing evolueren voortdurend met de technologische vooruitgang, dus is het raadzaam om te kiezen voor een betrouwbare en ervaren partner die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. AMR Europe is al jaren een toonaangevende speler op het gebied van additive manufacturing en is de Europese distributeur en het technisch service centrum van Cubicon 3D printers en partner van de toonaangevende fabrikanten 3DGence en Markforged.

Produceer sterke en duurzame componenten

Specifieke maatwerkoplossingen efficiënt realiseerbaar

Industriële 3D Printers

Cubicon: Betrouwbaarheid en gebruiksgemak

De printers van Cubicon zijn ontworpen met het oog op een intuïtieve gebruikerservaring, waardoor ze geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren professionals. Deze printers staan bekend om hun stabiele prestaties en consistente printkwaliteit gekoppeld aan een hoge betrouwbaarheid en gebruiksgemak.

Het assortiment van Cubicon omvat printers die geschikt zijn voor verschillende marktsegmenten en toepassingen, van prototyping tot productie. Het open filament systeem stelt gebruikers in staat om een breed scala aan materialen te gebruiken, waardoor de veelzijdigheid van de printers wordt vergroot. Bovendien zorgt de geavanceerde kalibratietechnologie in combinatie met de gebruikersvriendelijke software ervoor dat snel en gemakkelijk hoogwaardige prints geproduceerd kunnen worden zonder dat uitgebreide handmatige instellingen met daardoor extra kans op fouten, noodzakelijk zijn.

3DGence: werkpaard met focus op geavanceerde materialen

De 3D-printers van 3DGence zijn echte industriële werkpaarden en bieden een hoge kwaliteit , precisie ,snelheid, en de mogelijkheid om te printen met diverse materialen. Deze printers staan bekend om hun betrouwbaarheid en veelzijdigheid, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende toepassingen, zoals prototyping, productie van functionele producten en het maken van gereedschappen.

3DGence printers zijn ontworpen om te werken met een breed scala aan filamenten, waaronder technische polymeren en composieten. Deze benadering opent de deur naar een diverse reeks toepassingen, waaronder de productie van onderdelen die bestand zijn tegen hoge temperaturen, chemische belasting of andere veeleisende omstandigheden en zijn daardoor bijzonder geschikt voor bedrijven die actief zijn in sectoren zoals lucht- en ruimtevaart, automotive en de medische technologie.

Markforged: Sterk in composieten

Markforged printers maken gebruik van een unieke technologie waarmee vezels zoals koolstofvezel, glasvezel en aramidevezel (Kevlar®) geïntegreerd kunnen worden in het printproces. Deze combinatie van kunststof en vezels resulteert in indrukwekkende mechanische eigenschappen van de geprinte onderdelen.

De Markforged printers bieden een breed scala aan toepassingen, variërend van prototyping tot functionele eindproducten. De mogelijkheid om onderdelen met versterkte vezels te printen opent de deur naar het vervaardigen van lichtgewicht, maar toch uiterst sterke componenten die geschikt zijn voor diverse industriële toepassingen.

Translate