Sterk techniekonderwijs

Sterk techniekonderwijs begint bij de basis. Het is belangrijk om kinderen hier al op jonge leeftijd enthousiast voor te maken. We leven in een kenniseconomie, waar veel technische kennis nodig is. Toch zijn er steeds minder kinderen die voor een technische opleiding kiezen. Om kinderen al jong te triggeren, moet thuis en op school al een mooie basis gelegd worden. Maak kinderen enthousiast voor techniek met sterk techniekonderwijs. 3D printers zijn een prachtige optie om het enthousiasme van jonge leerlingen te wekken. Een 3D printer op school is echt een uitdaging.

AMR_3D_printen

Sterk techniek onderwijs en 3d printers

Bij sterk techniekonderwijs is het belangrijk dat de activiteiten aansluiten op de belevingswereld van het kind. Het moet passen bij hun ervaringen in het leven van alledag en eventueel misvattingen van het kind kunnen weerleggen. Het draait allemaal om doe-ervaringen. Met een 3D printer schept u mogelijkheden voor een kind. Leerlingen kunnen hier zelf mee aan de slag en hun fantasie de vrije loop laten. Ze kunnen een 3D printer gebruiken om mogelijkheden te creëren, maar ook om zaken meer visueel te maken. Stel steeds vragen aan de leerling, zodat die kritisch gaat nadenken en wellicht tot een mooie oplossing komt voor een technisch probleem. Ieder kind heeft het in zich om dingen te verzinnen en te maken. Soms heeft een kind echter wel een beetje hulp nodig. Een 3D printer is een mooie stimulans. Bied leerlingen de ruimte om te onderzoeken en om nieuwsgierig te zijn. Voor u het weet, komen daar de mooiste dingen uit.

3d printers voor het onderwijs

Op diverse scholen worden 3D printers nu al ingezet. Het is een mooie manier van werken én leren. Leerlingen krijgen hiermee te kans om hun basiskennis meteen om te zetten in praktijk. De computer en automatisering zijn inmiddels niet meer weg te denken uit onze samenleving. Het is dan ook belangrijk dat kinderen hiermee opgroeien en van jongs af aan leren begrijpen hoe techniek in elkaar zit. Dit wordt ook wel computational thinking genoemd.

Sterk_Techniekonderwijs_Kind_AMR_Europe

Kinderen dienen over de vaardigheden te beschikken om problemen op te lossen waarbij variabelen en rekenkracht, maar ook veel informatie nodig is. Hier zijn diverse denkprocessen voor nodig, zoals patroonherkenning en systematisch denken. Door in de praktijk bezig te zijn met technologie leren kinderen dit meteen toe te passen. Experimenteren met 3D printen is niet alleen leerzaam, maar ook leuk. Kinderen kunnen allerlei leuke dingen maken op deze manier, die bijvoorbeeld geschikt zijn voor de themakast van de maand. Zorg voor goede uitdagingen en laat de leerlingen hun gang gaan met de 3D printer. Binnen de kortste keren hebben ze uitgevogeld hoe het werkt. Een mooie manier om techniek te ontdekken.

AMR Europe Biedt Tevens Cursussen En Workshops

AMR Europe helpt uw organisatie met de ontwikkeling van uw mensen in de wereld van de 3D-printers. We begeleiden u in het gebruik en zorgen ervoor dat u alle tools in handen hebt om uw 3D-printer tot zijn volste potentieel te benutten.

Neem contact op voor meer informatie

Wilt u meer informatie over 3D printers op scholen? AMR heeft daar reeds ervaring mee en vertelt u hier graag meer over. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en stel de vragen die relevant zijn voor uw school. Wij helpen u graag verder.

9 + 7 =

Translate