Door studie in aanraking met 3D printers

Davids Machines & Speciaal Constructies wordt inmiddels geleid door Laurent Davids. Tijdens zijn studie Werktuigbouwkunde aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven ontdekte Laurent de mogelijkheden en voordelen van 3D printen.

Cubicon overtuigt door kwaliteit

Voor zijn studieproject moesten er onderdelen in ABS geprint worden. Om succesvol te kunnen printen stelt dit wel specifieke eisen aan het printproces: het vraagt om een stabiele printtemperatuur, een verwarmd printbed en een gesloten behuizing van de printer. Op zoek naar een professionele en betaalbare 3D printer die tenminste aan die voorwaarden kon voldoen, kwam Laurent uit bij de 3D printers van Cubicon en werd een Cubicon Single Plus aangeschaft.

Dagelijks worden tientallen functionele onderdelen geprint
Inmiddels wordt 3D printen volop toegepast binnen Davids Machines

Inmiddels wordt 3D printen volop toegepast binnen Davids Machines en zijn specifieke producten ontwikkeld met aantoonbare voordelen van deze techniek zoals een geringer gewicht, eenvoudiger assemblage en een lagere kostprijs. 

Dagelijks worden er functionele onderdelen geprint en opspan gereedschappen voor de robot. Daarnaast worden er verschillende gietmallen ingezet die door middel van 3D printen werden vervaardigd.

De eerder aangeschafte Cubicon Single Plus heeft inmiddels gezelschap gekregen van een 2e exemplaar en door de grote vraag naar 3D geprinte onderdelen wordt overwogen om verder uit te breiden met een Cubicon NEO A31C printer.

 

Han Huisman is verantwoordelijk voor de Cubicon 3D printers

Davids Machines & Speciaal Constructies BV

Davids Machines & Speciaal Constructies B.V., gevestigd in Budel, Noord-Brabant, is een veelzijdig metaalbedrijf met een lange geschiedenis. Het bedrijf begon in 1960 als een tuindersbedrijf door de heer L.G. Davids. In de loop der jaren breidde het uit naar loonwerk voor agrariërs en verplaatste het in 1966 naar de huidige locatie aan de Nieuwedijk 59 in Budel.

Het bedrijf biedt een breed scala aan diensten, waaronder ontwikkeling, productie, montage, en levering van metaalproducten op maat. Ze bedienen diverse sectoren zoals de containerindustrie, pretparken, afvalverwerkingsbedrijven, en de agrarische sector. Hun expertise omvat onder andere CNC buigen, lasersnijden, lassen, en 3D-printen.

Meerdere Cubicon printers dagelijks in gebruik

Archieven

Translate