Het team van Dalton MAVO & Het Groene Lyceum uit Naaldwijk hebben de 2e prijs gewonnen bij LENthon 2018, dé klimaatinnovatie challenge voor vo en mbo, met hun Driveloader, gemaakt op een Cubicon Single Plus 3D printer.

LENthon is een initiatief van Lentiz onderwijsgroep en motiveert leerlingen van 12 – 17 jaar om op een leerzame manier klimaatinnovaties voor hun eigen school te bedenken. Op 10 oktober 2017 , de dag van de duurzaamheid, startte de tweede editie van LENthon met 9 teams. Na twee intensieve voorrondes stonden op 19 april nog 5 teams op het podium .

 

Het team van Dalton MAVO & Het Groene Lyceum uit Naaldwijk presenteerden daar hun Driveloader, een oplader voor de smartphone die op de fiets kan worden gebruikt. Het unieke aan de Driveloader is dat voor een goede werking je telefoon tijdens het fietsen moet worden opgeborgen waardoor je niet kan worden afgeleid door je telefoon hetgeen de verkeersveiligheid ten goede komt.

De verschillende prototypes van de Driveloader zijn gemaakt op een Cubicon 3D printer. Door gebruik te maken van deze printer was het mogelijk om binnen een kort tijdsbestek meerdere prototypes van de Driveloader te maken en hebben de leerlingen uiteindelijk het beste ontwerp gekozen om de uitdaging mee aan te gaan.