Een actief studententeam bouwt aan een zonneauto die gaat meedoen aan de Bridgestone World Solar Challenge . Dat is niet zo maar een race, maar een afmattende uitdaging over ruim 3000 kilometer door Australië.

 

 

Tijdens deze challenge rijden meerdere  studententeams uit verschillende landen met eigen gebouwde zonneauto’s dwars door Australië, van Darwin in het Noorden naar Adelaide in het Zuiden.

 Noordelijk Regio Team

Het TopDutch Solar Racing Team doet niet mee als universiteitsteam, maar als Noordelijk regioteam. Een samenwerking tussen alle kennisinstellingen MBO, HBO en universiteit uit het Noorden van Nederland, het bedrijfsleven en de overheid.

 

Bridgestone World Solar Challenge

Deze wedstrijd vindt sinds 1987 om het jaar plaats. De race voert de deelnemers door de outback van Australië, waar zij eveneens ’s avonds hun kamp moeten opstellen. De uitdaging in deze challenge is om de efficiënte zonneauto te ontwikkelen. Hierbij gaat het om het aanjagen van duurzame innovaties.

Het TopDutch Solar Racing Team

 

Cubicon 3D printer

AMR Europe is trotse partner van Top Dutch Solar Racing en sponsort het team met o.a. een Cubicon 3D-printer. De engineers uit het team gebruiken deze printer om hun prototypes te printen en op deze manier te kunnen testen.

 

 

 

Hiermee hebben ze de mogelijkheid om op een snelle manier hun prototypes te printen en  kunnen ze zodoende efficiënt werken aan volgende iteraties en onderdelen. Voor hen vormt de Cubicon dus een onmisbaar onderdeel van hun hele designproces .

Uitdaging

De uitdaging voor Top Dutch Solar Racing? Om als team de finish te halen en met een trots gevoel terug te kunnen kijken op de hele periode van dit unieke project.

Wil je op de hoogte blijven van de reis van Top Dutch Solar Racing? Check dan hun socials of schrijf je in voor hun nieuwsbrief:

FB: Facebook

Insta: Instagram

Website: Website

Nieuwsbrief: Nieuwsbrief