Een actief studententeam bouwt aan een zonneauto die gaat meedoen aan de Bridgestone World Solar Challenge . Dat is niet zo maar een race, maar een afmattende uitdaging over ruim 3000 kilometer door Australie.

Tijdens deze challenge rijdens studententeams met eigen gebouwde zonneauto’s dwars door Australië, van Darwin in het Noorden naar Adelaide in het Zuiden.

 

Noordelijk Regio Team

Het TopDutch Solar Racing Team doet niet mee als universiteitsteam, maar als Noordelijk regioteam. Een samenwerking tussen alle kennisinstellingen MBO, HBO en universiteit uit het Noorden van Nederland, het bedrijfsleven en de overheid. 

Bridgestone World Solar Challenge

Deze wedstrijd vindt sinds 1987 om het jaar plaats. De race voert de deelnemers door de outback van Australië, waar zij eveneens ’s avonds hun kamp moeten opstellen. De uitdaging in deze challenge is om de efficiënte zonneauto te ontwikkelen. Hierbij gaat het om het aanjagen van duurzame innovaties.

SolarRacing

Composietparts uit 3D printer

AMR Europe gaat voor het TopDutch Solar Team diverse onderdelen printen waarbij o.a. gebruik gemaakt zal worden van Markforged composietprinters waarmee lichte kunststof delen met de sterkte van metaal geprint kunnen worden.

Meer informatie: www.solarracing.nl   info@solarracing.nl

Powered by: