3D Makers Zone is een zeer creatief digital manufacturing bedrijf in Haarlem. Ze bieden organisaties, bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen de mogelijkheid om op een snelle manier te innoveren en (samen) te experimenteren. Hiervoor hebben ze verschillende, zo genoemde, labs ingericht waar deze organisaties gebruik kunnen maken van onder andere 3D-printers, data & VR-opstellingen en 3D-scanners.

Ze waren op zoek naar een snelle industriële composiet 3D printer zoals de Markforged X7 Industrial printer. Ze wisten dat de X7 hun doelgroep, onder andere ingenieurs en ontwerpers, in staat zou stellen om op een razendsnelle manier machineonderdelen, gereedschappen of prototypes te produceren. In plaats van in weken kunnen prototypes of functionele modellen in enkele uren klaar zijn voor gebruik. De met koolstofvezel versterkte printobjecten zijn zo sterk dat ze onderdelen van machinaal bewerkt aluminium kunnen vervangen.

Tijdens hun zoektocht naar een composiet printer kwamen ze bij AMR Europe terecht. Dit omdat wij als AMR Europe het unieke Markforged concept kunnen leveren waarbij een extra vezel van ofwel Glas-, Kevlar- of Carbon-vezel automatisch in het materiaal mee geprint kunnen worden.

Een paar weken geleden hebben twee van onze medewerkers de 3D printer geïnstalleerd in de industriële garageloods van 3DMZ. Na een uitgebreide operator training door een AMR Europe specialist konden de medewerkers van 3DMZ er meteen zelf mee aan de slag.

Wil jij ook je productietijden verkorten, modellen efficiënter creëren en onderdelen sneller kunnen dupliceren? AMR Europe biedt uitkomst!

Wij beschikken over de nieuwste technieken op het gebied van 3D printing en geven u graag advies en informatie. Kom snel langs in onze showroom in Emst of neem nu contact op met ons customer service team.

 

Archieven

Translate