Markforged voegt mogelijkheden voor metaalprinten toe aan hun FX10 3D printer

 Markforged heeft een Metal Kit toegevoegd aan zijn FX10 industriële 3D-printer, waardoor deze zowel metaalfilamenten als composieten kan printen met continue vezelversterking.

Met de FX10 Metal Kit kan kunnen, naast vezel versterkte kunststof onderdelen, nu ook onderdelen van 316L en 17-4PH roestvast staal geprint worden. Daarnaast werkt Markforged aan de ontwikkeling van andere geschikte metaalfilamenten.

Een FX10 kan zo vaak als nodig worden gewisseld tussen metaal en composiet, en het wisselen duurt ongeveer 15 minuten.

De FX10 combineert een hoge printsnelheid met een groot printvolume van 375 x 300 x 300 mm en is daarmee vier keer zo snel en twee keer zo groot in vergelijking met de eerdere industriële metaalprinters van Markforged.

Metaalprints zijn opgebouwd uit het metaalfilament en een keramisch ondersteunend filament wat eenvoudig kan worden verwijderd. Zodra de metaalprints klaar zijn, moeten ze worden gewassen en gesinterd in de Wash-1- en Sinter-2-oplossingen van Markforged. De Eiger-slicer- en printbeheersoftware van Markforged automatiseert het proces, inclusief het schalen van onderdelen om rekening te houden met krimp tijdens het sinteren.

AMR Europe is de Benelux reseller voor de Markforged systemen en materialen.

Wanneer u uitgebreidere informatie over de FX10 of andere Markforged 3D printers wilt ontvangen, neem dan per mail (sales@amreurope.com) of telefonisch (0578 662 777) contact met ons op.

Video link : https://markforged.showpad.com/share/7nUfC2aOB8D5XG8vxkoXp

Archieven

Translate