Als gevolg van geopolitieke spanningen, personeelstekorten of politieke beslissingen, zijn tijdige  leveranties van noodzakelijke (reserve)onderdelen niet altijd gewaarborgd.  Het inzetten van 3D-printing voor het maken van deze onderdelen wordt daarom steeds vaker toegepast waarbij hoogwaardige 3D printers in combinatie met de inmiddels beschikbare technische materialen, borg staan voor sterke functionele onderdelen die niet onderdoen voor de oorspronkelijk geproduceerde producten.

3D-printing, ook wel bekend als additive manufacturing, stelt bedrijven in staat om fysieke objecten op basis van een digitaal ontwerp te vervaardigen en biedt de volgende voordelen:.

  1. Snelle beschikbaarheid: Met 3D-printing kunnen reserveonderdelen ter plaatse worden geproduceerd wanneer ze nodig zijn. Dit elimineert de wachttijd die gepaard gaat met het bestellen en verzenden van onderdelen, waardoor de downtime van apparatuur wordt verminderd.
  2. Kostenbesparing: Traditionele productie van reserveonderdelen kan kostbaar zijn, vooral voor zeldzame of verouderde onderdelen. Met 3D-printing kunnen onderdelen op aanvraag worden geproduceerd, waardoor de behoefte aan opslag van grote voorraden wordt verminderd. Bovendien kunnen complexe onderdelen vaak worden geprint als één geheel, waardoor montage en fabricagekosten worden bespaard.
  3. Maatwerk: 3D-printing maakt het mogelijk om reserveonderdelen aan te passen aan specifieke behoeften. Door het digitale ontwerp aan te passen, kunnen onderdelen worden geoptimaliseerd voor betere prestaties of kunnen er aanpassingen worden gemaakt om ze beter te laten passen bij het bestaande systeem.
  4. Herstel van verouderde onderdelen: Voor verouderde apparatuur waarvoor geen reserveonderdelen meer beschikbaar zijn, kan 3D-printing een oplossing bieden. Door het digitaliseren van het ontwerp van het onderdeel kunnen verouderde onderdelen opnieuw worden geproduceerd met behulp van 3D-printing, waardoor de levensduur van de apparatuur wordt verlengd.

@AMReurope, de Europese distributeur en servicecenter voor @Cubicon 3D printers en partner van @3DGence en @Markforged composiet printers,  is al jaren een vertrouwde leverancier van professionele 3D printer systemen en beschikt over gekwalificeerde engineers die u kunnen adviseren over het gebruik van de geschikte materialen en technieken in combinatie met het juiste 3D printer systeem. Sommige toepassingen kunnen complexe mechanische eigenschappen, hoge temperaturen of specifieke materialen vereisen waarbij een vakkundig advies beslist noodzakelijk is om teleurstellingen te vermijden.

 

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn ?

Neem dan contact op met AMR Europe:

T: 0578 – 662 777 of via email: info@amreurope.com.

 

Archieven

Translate