Tenderworks uit Warmond bouwt tenders en chase boats, speciaal ontworpen boten voor megajachten. Tenderworks bouwt alles op klantspecificaties en acteert in het topsegment van de markt volgens Martin Loo (Tenderworks).

Om beter te begrijpen wat Tenderworks precies doet is het van belang om eerst uit te leggen wat Chase boats en Tenders precies zijn.

Chase boats zijn boten die achter het moederschip aan varen. Chase boats kunnen in hoge mate worden aangepast en luxueus worden uitgerust met accommodatie, restaurants en tv. Chase boats hebben vaak een eigen bemanning en deze kunnen worden gesleept, afzonderlijk worden aangedreven of op een handige locatie worden afgemeerd. Het hebben van een apart schip dat alles aan boord heeft, geeft de eigenaar een veelvoud aan opties.

Tenders zijn feitelijk overzet boten die veelal worden ingezet om de eigenaar en/of zijn gasten van de vaste wal naar het moederschip te vervoeren.

Tenderworks heeft een internationale klantenkring en bouwt o.a. voor Feadship.  Binnen dit marktsegment telt alleen de hoogste kwaliteit. Dat geldt niet alleen voor de medewerkers, het ontwerp en de toegepaste materialen, maar eveneens voor de in te zetten productiemiddellen.

Sinds 2018 maakt Tenderworks gebruik van een Markforged composietprinter alsmede een Markforged Metal X metaalprinter. “Doordat wij geen standaardproducten maken zijn veel onderdelen niet te vinden bij de diverse leveranciers en moeten wij deze zelf ontwerpen en produceren” volgens Martin. “Kleine onderdelen zijn veel makkelijker te 3D printen dan te frezen” licht hij toe.

Met de MarkTwo worden diverse Carbon onderdelen gemaakt terwijl de metaalprinter voornamelijk wordt ingezet voor het printen van RVS producten . Inmiddels wordt ook Inconel toegepast vertelt Metal X operator Harry van Liere.

De MarkTwo staat op kantoor en kan daarom snel worden ingezet. De Metal X printer is geplaatst in een separate open ruimte en doet zijn werk vrijwel geruisloos. Na het printen moeten de parts in het Washing Station nog ontdaan worden van een waslaag en speciale coating om vervolgens hun uiteindelijke sterkte te krijgen in de sinteroven. Doordat hierbij gewerkt moet worden met chemicaliën en gassen zijn dit washing station en de oven in een aparte ruimte geplaatst.

 

Figuur 1 Operator Harrie van Liere bij de Metal X printer. Figuur 2 RVS onderdeel gemaakt op de Metal X.

  

Figuur 3 Produktie hal Tenderworks                  

  

  Figuur 4 Geprint RVS onderdeel                               Figuur 5 Hoe wordt het toegepast

Figuur 6 Sinter oven