TPU

TPU filament is een flexibel filament dat ook bekend staat als thermoplastisch elastomeer of thermoplastisch polyurethaan. Van alle filamenten is TPU filament wellicht wel het makkelijkst hanteerbare. Omdat het zacht en elastisch is, vormt en vervormt het eenvoudig en is dit het ideale materiaal voor objecten die zowel stevig als flexibel dienen te zijn. Mede daardoor is TPU filament uitgegroeid tot een van de populairste filamenten.

TPU filament biedt het beste van twee werelden. De stevigheid van plastic met de buigzaamheid van siliconen. Daarbij heeft het een aantal unieke eigenschappen. Allereerst kan TPU doorzichtig worden geprint. Daarbij kan het niet breken en is het ook bijzonder krasvast. Daarom is het een uitstekende keuze voor gebruiksobjecten, maar kom je het ook zeer vaak tegen in 3D geprint speelgoed, om een voorbeeld te noemen.

Sinds de opkomst van 3D printen heeft TPU filament een steeds belangrijkere rol ingenomen. Het heeft de toepassing van rubber in veel sectoren behoorlijk naar de achtergrond verdreven. TPU heeft namelijk grotendeels dezelfde eigenschappen en dezelfde “feel” als rubber. Met rubber kan echter niet 3D geprint worden. Veel producten die van oudsher van rubber worden vervaardigd, komen nu uit TPU 3D printers. Een goed voorbeeld zijn schoenzolen. Deze dienen buigzaam, maar ook sterk te zijn. TPU blijkt in dit geval een uitstekende vervanger van rubber. Het printen van een zool is vaak ook nog eens een veel preciezer en sneller proces.

TPU filament kopen?

TPU filament kopen kan uiteraard bij AMR. Wij leveren dit uit onze eigen voorraad, dragen zorg voor een veilige betaling en een snelle verzending. Ook bieden wij u een scherpe prijs. In vergelijking met andere soorten filament is TPU wat prijziger, vooral wanneer er gekeken wordt naar de gewicht/prijsverhouding. Desalniettemin zorgen wij altijd voor een zeer scherpe prijs.

U kunt bij ons TPU filament kopen via uw eigen account. Na het aanmaken van een account kunt u betalen met onder andere iDeal, Bancontact, Mistercash, Visa en Mastercard.

Ruim assortiment TPU

Wij bieden u ook een ruim assortiment TPU. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren, te weten: blauw, groen, rood, zwart en transparant. De mogelijkheid tot het kiezen voor een transparante kleur is dus een unieke eigenschap van TPU. Onze filamenten worden per eenheden van 600 gram verkocht.

Heeft u vragen? Neem contact op

Wanneer u vragen heeft over uw bestelling of meer informatie wilt, neem dan contact met ons op. Wij helpen u met plezier verder. Ook wanneer u nog geen ervaring heeft met TPU 3D printen en hier interesse in hebt, kunnen wij u verder helpen. Naast filament verkopen wij ook TPU 3D printers van zeer hoge kwaliteit. Wij kunnen u alles vertellen over de voordelen en mogelijkheden van deze printers.